Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام نتیجه اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ در دهه پایانی خرداد ماه خبر داد.

به گزارش ایران آنلاین، عبدالرسول پورعباس روز چهارشنبه از حوزه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید با حضور در جمع خبرنگاران از زمان اعلام نتیجه اولیه کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ خبر داد و اظهار داشت: بر اساس برنامه زمانی پیش‌بینی شده، نتیجه اولیه این کنکور دهه پایانی خرداد ماه اعلام و انتخاب رشته نیز از روزهای ابتدایی تیرماه آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پورعباس درباره ظرفیت پذیرش کنکور کارشناسی ارشد، گفت: سال گذشته ۱۳۴ هزار نفر پذیرفته شدند، اما امسال ظرفیت پذیرش افزایش می یابد.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین خاطرنشان کرد: گروه آزمایشی علوم انسانی با بیش از ۴۰۰ هزار داوطلب، پرمتقاضی ترین گروه شناخته شد.

وی تعداد کل داوطلبان این آزمون را ۶۴۷ هزار و ۲۰۹ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۳۳۹ هزار و ۹۰۶ نفر معادل ۵۳ درصد زنان و ۳۰۷ هزار و ۳۰۳ نفر معادل ۴۷ درصد مردان هستند.

معاون وزیر علوم درباره تعداد داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد به تفکیک روزهای برگزاری آزمون، خاطرنشان کرد: در نخستین روز آزمون ۶۸ هزار و ۲۱۷ نفر در ۶۳ رشته، صبح روز پنجشنبه ۳۳۱ هزار و ۳۵۹ نفر در ۳۵ رشته و روز جمعه ۲۴۷ هزار و ۶۳۳ نفر در ۳۷ رشته امتحانی رقابت می کنند.

وی از افزایش تعداد داوطلبان این آزمون در مقایسه با سال گذشته خبر داد و اظهار داشت: آمار ثبت نام کنندگان برای کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ نسبت به داوطلبان آزمون سال گذشته ۱۲ هزار و ۳۵۸ نفر بیشتر است.

پورعباس همچنین اظهار داشت: آن دسته از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، از روزهای ابتدایی تیرماه که انتخاب رشته آغاز می شود، حق انتخاب ۱۰۰ رشته محل دارند.

به گفته رییس سازمان سنجش آموزش کشور، گزینش اولیه و نهایی داوطلبان بر اساس نمره کل حاصل از ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل تراز شده دوره کارشناسی با رعایت دیگر ضوابط انجام می شود. همچنین استخراج و اعلام فهرست معرفی شدگان چند برابر رشته های خاص برای آزمون های تشریحی، عملی، مصاحبه، علمی و غیره همچنین اعلام اسامی چند برابر ظرفیت اواسط تیر ماه اعلام می شود.

وی زمان اعلام نتیجه نهایی کنکور کارشناسی ارشد را هفته نخست شهریور ماه اعلام کرد.

پورعباس درباره داوطلبان علوم انسانی بیان کرد: بیشتر داوطلبان تمایل دارند از رشته‌های فنی مهندسی و ریاضی به سمت رشته‌های علوم انسانی گرایش پیدا کنند که هدایت تحصیلی خوبی است و امیدواریم آثار آن را در جامعه ببینیم.

وی با بیان اینکه هنوز پورتال اعلام ظرفیت پذیرش باز است، یادآور شد: دانشگاه‌ها همچنان اعلام تکمیل ظرفیت می‌کنند؛ سال گذشته ۲۷ درصد شرکت کنندگان در دانشگاه پذیرش شدند، اما امسال تصور ما این است که آمار به بالای ۳۰ درصد برسد.

معاون وزیر علوم درباره امکان اصلاح معدل، گفت: معدلی را که داوطلبان هنگام ثبت نام درج کرده‌اند، پس از پذیرش، کنترل قطعی خواهد شد و اگر مغایرتی داشته باشد از ثبت‌نام ممانعت به عمل می آید.

به گفته رییس سازمان سنجش، در فرصت‌های اصلاحی که در هنگام انتخاب رشته داده می‌شود، این معدل‌ها ویرایش شود. داوطلبان معدل را بالا می‌نویسند که این امر باعث محرومیت آنها از پذیرش دانشگاه خواهد شد.

وی درباره استفاده از موبایل تاکید کرد: توصیه ما این است که به هیچ عنوان از ابزارآلات غیراستاندارد در آزمون استفاده نشود و داشتن موبایل در جلسه آزمون به هر شکلی ممنوعیت و محرومیت ایجاد خواهد کرد، حتی ممکن است داوطلبان سال آینده از جلسه آزمون محروم شوند. به همین دلیل داوطلبان به هیچ عنوان وسایل غیراستانداردی نظیر موبایل و غیره با خود نیاورند.

پورعباس خاطر نشان کرد: در آزمون سراسری که آزمون بعدی سازمان سنجش است، از همه امکانات برای استانداردسازی حوزه استفاده می کنیم. امکانات خوبی که در دانشگاه‌ها است باید در اختیار مردم قرار گیرد تا نگرانی در این زمینه نباشند.

وی ادامه داد: همه نیروهای امنیتی، پلیس فتا، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی پای کار هستند تا مشکل امنیتی در برگزاری آزمون نداشته باشیم.

پورعباس درباره رعایت پروتکل های بهداشتی تاکید کرد: با توجه به پروتکل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، تلاش کردیم این پروتکل‌ها را در کنکور رعایت کنیم و تعداد حوزه‌ها را افزایش دهیم تا آزمون با استاندارد مدنظر ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: امسال امکانات خوبی در اختیار داوطلبان کارشناسی ارشد قرار می گیرد، اگرچه شرایط آب و هوایی در برخی استان‌ها مناسب نیست، اما پیش بینی کردیم ماسک استاندارد در اختیار آنها قرار داده شود.

به گزارش ایرنا، کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ از صبح امروز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه با رقابت بیش از ۶۰۰ هزار داوطلب در سراسر کشور آغاز شد. این آزمون تا روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه ادامه می یابد.



انتهای پیام/

 


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رییس سازمان سنجش آموزش کشور کنکور کارشناسی ارشد کارشناسی ارشد ۱۴۰۱ نتیجه اولیه انتخاب رشته سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی اسدی کارشناس آموزش و پرورش مهمترین عامل کاهش داوطلبان پسر در کنکور امسال به میزان ۳۴، را انگیزشی عنوان کرد و گفت: جوانان به خصوص پسران به دنبال آینده ای روشن به ویژه در حوزه مسایل معشیتی هستند و وقتی افرادی را در اطراف خود می بینند که از رشته تحصیلی شان بهره‌‌وری مناسبی ندارند از آنها الگو می‌گیرند، به عنوان مثال اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته فنی باشد اما در حرفه ای غیرمرتبط با رشته تحصیلی اش مشغول باشد، جوانان از او الگو گرفته و ترجیح می‌دهند به جای ادامه تحصیل در بازار کار مشغول حرفه‌ای شوند.

وی با اشاره به ورود پسران به دانشگاه‌های غیردولتی آن هم با ثبت نام بدون حضور در کنکور، ادامه داد: آسان بودن تحصیل در دانشگاه‌های غیردولتی بدون کنکور و کسب مدرک تحصیلی با ارزش یکسان نسبت به دانشگاه‌های دولتی شاید علت دیگری برای کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور باشد.

به گفته این کارشناس،  تحصیل در خارج از کشور به دلیل سهولت علتی شده تا بیشتر خانواده‌ها ترجیح دهند پسران خود را برای تحصیل و اقامت به کشورهای خارجی بفرستند.

اسدی افزود: از سوی دیگر، دختران در گذشته در سنین کمتر ازدواج می‌کردند و ممکن بود از دبیرستان بازمانند، اما اکنون اینگونه نیست و این موضوع باعث شده حجم عظیمی از دختران به سمت کنکور آمده، سهمی از صندلی‌های دانشگاه‌ها را بگیرند، از این رو پسران انگیزه‌ای برای ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی نداشته باشند. 

وی در خصوص آسیب‌های احتمالی کاهش تحصیل پسران در جامعه بیان کرد: بی‌تردید آن گروه از تحصیل کردگانی که تحصیلات خوبی دارند بهتر می‌اندیشند و بهتر زندگی می‌کنند، همچنین، کمتر در برابر آسیب‌ها قرار می‌گیرند، اما به طور کلی این موضوع آسیب جدی به جامعه وارد نمی‌کند، زیرا جامعه نیاز دارد پسران به سمت حوزه کار بروند.

اسدی یادآور شد: البته این موضوع را نیز باید در نظر بگیریم که اگر پسران با هوش بالا و استعداد نتوانند ادامه تحصیل دهند ممکن است وارد شبکه‌های بزهکاری شوند و از هوش خود در این عرصه استفاده کنند، یا ممکن است دچار سرخوردگی شده یا از خشونت استفاده کنند، همچنین این موضوع ممکن است سن ازدواج افزایش پیدا می‌کند. 

این کارشناس آموزش و پرورش اضافه کرد: دانش آموز مستعد اگر در رشته‌های خوب و پرمخاطب نتواند تحصیل کند، بدنه علمی ما دچار آسیب می‌شود، به عنوان مثال در گذشته شاهد بودیم که دانش آموزان باهوش و استعداد بالا در رشته‌های علوم انسانی تحصیل نکردند و متاسفانه افراد ضعیف مدیر یا وکیل شدند و این موضوع مشکلات مختلفی را ایجاد کرده است.

گفت‌و‌گو از: مهدیه قمری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلید اولیه آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • کلید اولیه پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
  • تمدید فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا ۱۸ اردیبهشت
  • فرصت مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور تا سه‌شنبه تمدید شد
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد