Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رضا پیشقدم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این روزها مطالبی مبنی بر ارتباط دهک‌های اقتصادی جامعه و نتایج کنکور سراسری در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که بر اساس تحلیل‌های سازمان سنجش به‌نظر می‌رسد ارتباط مستقیمی میان ثروت و پذیرش داوطبان در برخی از رشته‌های تحصیلی وجود دارد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر پژوهش‌های بسیاری به بررسی رابطۀ طبقۀ اجتماعی و ساختار و عملکرد مغز با استفاده از ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آر.آی  انجام شده است که به عنوان نمونه، تغییرات در پوسته مغز(کورتکس) و بادامه مغز(آمیگدال)، بیانگر تفاوت در وزن فکری و هیجانی‌ در طبقات بالا و پایین جامعه‌ مشاهده شده است که نشان می‌دهد، ساختار و عملکرد مغز طبقۀ بالای جامعه‌ با طبقۀ پایین جامعه در برخی‌ از بخش‌ها متفاوت بوده و این تفاوت‌ها، احتمالاً باعث موفقیت یا شکست تحصیلی شاگردان در این طبقات می‌شود.

معاون سابق آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تفاوت‌های موجود در ساختار و عملکرد مغز به احتمال زیاد ریشه در شرایط محیطی از قبیل تغذیۀ مناسب، فضای آرام، محیط آلوده و تربیت متفاوت دارد که به مرور زمان خود را نشان می‌دهند. بی‌تردید، عوامل محیطی در موفقیت تحصیلی شاگردان تأثیرگذار است به نحوی که فرزندان طبقات بالای جامعه در کسب دستاوردهای تحصیلی پیشروتر از فرزندان طبقات پایین جامعه عمل می‌کنند.

پیشقدم افزود: داشتن آموزش مناسب و دسترسی به منابع و معلمان متخصص نیز باعث رشد و شکوفایی بیشتر شاگردان‌ می‌شود زیرا پژوهش‌ها نشان می‌دهد هر چه معلم خبره‌تر باشد، شاگرد با سرعت بیشتری به موفقیت می‌رسدو  بی‌تردید، دسترسی به آموزش قوی با داشتن ثروت، راحت‌تر میسر می‌شود از این رو، سرمایه‌های اقتصادی قابلیت تبدیل شدن به سرمایه‌های فرهنگی را دارند و  از این رو، صرف‌نظر از برخی موارد استثنایی در مجموع، شاگردان طبقات بالا شانس بیشتری در موفقیت تحصیلی دارند.

وی با اشاره به ضعف سؤالات چهارگزینه‌ای در تعیین سرنوشت علمی افراد ادامه داد: نکتۀ قابل تامل دیگری که در کنار مسائل علمی باید به آن توجه کرد رویکرد کلاس‌های کنکور صرفاً بر اساس موفقیت در آزمون طراحی شده است که داوطلب فقط می‌آموزد چگونه در کنکور قبول شود و مطلب علمی‌ خاصی نمی‌آموزد و متأسفانه بحث‌های حاشیه‌ای همچون دسترسی برخی داوطلبان به سؤالات کنکور سراسری، بر موفقیت ظاهری افراد در این آزمون سایه می‌اندازند.  

استاد گروه آموزشی زبان و ادبیات انگلیسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: رابطه‌ میان دهک‌بندی‌های اقتصادی و نتایج کنکور سراسری، ‌از منظر علمی‌ و اجتماعی مسآلۀ عجیب و غیره منتظره‌ای نیست‌ اما سؤال اساسی این است که با توجه به واقعیت‌های موجود چه تصمیمی باید اتخاذ شود تا عدالت آموزشی به خوبی پیاده شود؟

پیشقدم افزود: برخی بر این باورند که کنکور سراسری باید بر اساس دهک‌ها، سهمیه‌بندی شود ولی به نظر راهکار اصولی، این است که تلاش شود تا  فاصله‌های اقتصادی در طولانی‌مدت کمتر شود و در میان‌مدت و در طول تحصیل نیز به شاگردان طبقات پایین جامعه تغذیۀ مناسب، مشاوره‌های تحصیلی و خدمات آموزشی بهتری ارائه شود تا در کوتاه‌مدت شیوه‌ ورود به دانشگاه‌ها تغییر کند.

وی اضافه کرد: برخی از این اقدامات در حال انجام است و به نظر می‌رسد در مدت ۱۸ سال نخست زندگی شاگردان، بسیاری از تغییرات ساختاری و عملکردی در مغز  رخ داده است و صرفاً با اعمال سهمیه‌ای براساس دهک‌بندی آن هم در یک آزمون مشکلی حل نخواهد شد بلکه مشکلات فزاینده و جبران‌ناپذیر دیگری را ایجاد خواهد کرد.

برچسب‌ها آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی دانشگاه کنکور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی آزمون سراسری دانشگاه فردوسی مشهد علمی دانشگاه کنکور دانشگاه فردوسی کنکور سراسری پایین جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۱۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت

علیرضا شریفی یزدی درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد.

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان موجب تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است.

 شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.

 این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • ارتباط مستقیم فرمانده انتظامی استان با مردم
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • شکست بایرن‌مونیخ مقابل رقیب مستقیم/ پیروزی پرگل دورتموند
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت